Nieuws/Entertainment
483653
Entertainment

Robert ten Brink mist uitvaart moeder

De moeder van Robert ten Brink is afgelopen vrijdag overleden.

De RTL-presentator, die momenteel in Australië zit voor opnamen van All You Need is Love, is tot het einde toe bij zijn zieke moeder gebleven, maar mist wegens werkzaamheden de uitvaart.

Roberts moeder lag al eerder in het ziekenhuis omdat ze een longontsteking had. De pijn die ze had was enorm, zo vertelde hij tot zijn grote verdriet in september in het programma Sterren op het Doek.

Daarin zei hij ook: "Ik weet niet hoe dat verder gaat. Ze zal er niet van opknappen, laten we daar maar vanuit gaan. Het klinkt misschien heel raar om te zeggen, maar van een hond zou je denken van, mmm, dat wil ik niet dat die zo lijdt, maar bij mensen is dat heel normaal."

Hoewel ze vorige maand thuis kwam en het erop leek dat Roberts moeder weer helemaal boven Jan was, verslechterde haar gezondheid onlangs alsnog waarna de familie afgelopen vrijdag alsnog afscheid van haar moest nemen.

Een insider noemt het besluit van Robert om de uitvaart van zijn moeder te missen "hartverscheurend". "De opnamen van een seizoen All You Need is Love beslaat maanden. Het is een enorme operatie om stellen van over de hele wereld met elkaar te herenigen. Dat schema zit zo strak in elkaar, dat het niet eenvoudig is om daar zomaar tussenuit te stappen. Voor een familieman als Robert moet het vreselijk pijnlijk zijn om onder deze omstandigheden zijn werk te doen."