Entertainment/Sterren
483842762
Sterren

Rifka Lodeizen: verhaal in serie Judas is in werkelijkheid erger

Volgens Rifka Lodeizen is het verhaal dat wordt verteld in het tweede seizoen van de Videoland-serie Judas in „de werkelijkheid nog erger” dan hoe het in de serie is neergezet. Dat vertelt de 50-jarige actrice zondagavond aan tafel bij Renze op Zondag.

Lodeizen speelt de rol van Astrid Holleeder, zus van crimineel Willem Holleeder, en vindt het ’een zware rol’. „Ik vond het eerste seizoen best wel zwaar. Ik wilde graag dat het goed ging worden. Dat het Astrid eer aan zou doen, en haar verhaal.” Het hele verhaal was nog niet verteld, meent de actrice. „Vanuit dramatisch perspectief was het heel interessant om te maken. Astrid is een hele sterke en slimme vrouw en dat is best wel heel leuk om te spelen. Het is wel eens lekker, maar ook heel uitputtend om te spelen.”

Marit van Bohermen, die in de huid van zus Sonja Holleeder kruipt, sluit zich aan bij de woorden van Lodeizen. „Wij zijn er ons heel erg van bewust dat Sonja en Astrid echte mensen zijn, die wij natuurlijk ook hebben ontmoet. Dus je wil het ongelofelijk goed doen.”