Nieuws/Entertainment
483998
Entertainment

Mwah… dat valt wel mee!

Adele: ’Ik ben heel gewoon gebleven’

Adele (27) claimt, ondanks haar megadoorbraak in 2008, ’zó lekker gewoon gebleven te zijn’. Vanwege de komst van haar vierde album, 25, deze maand staat ze deze weken volop in de schijnwerpers. En dus herkauwt de Britse zangeres haar verhaal over die vrouw die inmiddels hooguit bij de traiteur in plaats van de supermarkt haar boodschappen doet. "Verder zou mijn familie het nooit accepteren als ik uit de bocht zou vliegen.” De feiten laten echter iets anders zien…

Op de Engelse radio was ADELE LAURIE BLUE ADKINS deze week klip-en-klaar. De hitzangeres, met in Nederland inmiddels vier nummer 1-hits en haar ’break-up album’ 21 eenendertig (!) weken op de eerste plaats, riep: "Ik houd van mijn leven zoals ik dat nu leid. Niemand van mijn familie heeft ervaring met beroemd zijn. Ze zouden me wat aandoen als ik naast mijn schoenen liep.” Haar familie is dan niet heel groot, de leden zijn hecht. Toen Adele nog maar een peuter was, verliet haar vader haar toen 20-jarige moeder PENNY. Ze bleven met z’n tweetjes totdat Adele in november 2008, het jaar van haar doorbraak, uit huis ging. Naast met haar moeder heeft ze een hechte band met opa JOHN & oma DOREEN, oma ROSE, tante ANITA, halfbroer CAMERON en niet te vergeten hond LOUIE. Met haar vader MARK onderhoudt ze een moeizame relatie.

Nuchtere woorden dus op de radio van de zangeres die podiumangst zou hebben. We zien haar ook nooit op feestjes en premières. Adele is niet zo’n aandachtsjunk, ze heeft haar stem die voor succes moet zorgen. Daarvoor heeft ze de media niet nodig.

Een en ander verklaart wellicht ook de zweem van geheimzinnigheid die over haar privéleven hangt. Neem de geboorte van haar zoontje ANGELO, nu net drie geworden. Waar een gemiddelde ster op den duur toch vaak een babyfoto vrijgeeft om zo de paparazzi voor te zijn, in haar geval duurde het uiteindelijk ruim acht maanden tot een gewiekste fotograaf haar en haar baby in Central Park in New York voor het eerst kiekte!

In de vermaarde lijst van rijkste Britten wordt de zangeres in de Sunday times geschat op zo’n zeventig miljoen euro. Maar als we Adele zelf moeten geloven is dat maar een getal. Deze week op de radio: „Ik houd nog steeds van de gewone supermarkt, maar inderdaad: ik shop ook vaak bij de traiteur. Dat is zo ongeveer mijn enige zonde. Ik ben opgeklommen in de wereld, hè. O ja, en ik heb tegenwoordig een plasmatelevisie in plaats van zo’n groot lomp ding.”

Zit de rest van haar vergaarde rijkdom dan soms verborgen in een oude sok? Eet haar gezin dan magnetronmaaltijden? Besteedt ze haar geld misschien aan goede doelen? Nee, Adele is niet helemaal eerlijk; Adele geeft namelijk geld uit als water…

Kijk op de pagina Privé voor een overzicht.