Nieuws/Entertainment
484306
Entertainment

Goedele sloeg exclusief Brits tv-contract af

Goedele Liekens mag dan een daverend succes hebben in Groot-Brittannië met haar programma Sex in Class, de Belgische piekert er niet over zich exclusief te binden aan de buitenlandse zender.

"Op zich kan het, want ze hebben me al gevraagd of ik een exclusief contract zou willen voor een aantal verschillende programma’s. Maar de Nederlandse televisie opgeven? Nee, dat nooit! Al is het maar dat ik bij jullie de Nederlandse mosterd kom halen'', verklapt Goedele het aanbod van Channel Four.

"Sex in Class is in Engeland supergoed ontvangen. Ik heb nog nooit in mijn leven zo'n bom aan positieve reacties over mij heen gekregen. The Guardian schreef: 'We moeten die vrouw klonen'. Dat was echt schrikken hoor. Vooral voor een Vlaming. Trots zijn zit niet echt in onze genen", verklaart ze in het AD.

Goedele Liekens tekende begin vorig jaar een contract van twee jaar bij RTL Nederland. Sindsdien is ze regelmatig te zien aan tafel bij RTL Late Night. Met Nicolette Kluijver presenteert ze vanaf maandag een tweede seizoen van Sex Academy op RTL5.