Entertainment/TV
48545871
TV

Gemengde reacties op debuut van ’de Scheetjes’

Na de kijkcijferknaller Chateau Meiland was het maandagavond tijd voor het debuut van Karin en Hans, een spraakmakend stel dat beter bekend staat als ’de Scheetjes’. Eerder was het stel driemaal in AVROTROS-programma Ik Vertrek te zien. Op Twitter zijn de meningen over de eerste aflevering van het programma verdeeld.

Een ding is zeker: de Scheetjes maken de tongen los. Zelf lijken Hans en Karin niet erg bezig met hun potentiële sterrenstatus. Zo zeiden ze eerder tegen De Telegraaf: „We richten ons hier op de golfbaan, we genieten van gillende mensen. Van plezier tijdens het spelen ja, niet als ze ons zien. Tenzij ik net uit bed kom, haha.”

Meerdere Twitteraars maken dan ook de vergelijking met de Meilandjes. „Ik mis hier toch wel het liefdevolle ‘familie die elkaar door dik en dun steunt’-gevoel van de familie Meiland”, schrijft iemand, terwijl een ander zijn voorkeur uitspreekt: „Dan kies ik toch liever voor wijnen, wijnen, wijnen dan golfen, golfen, golfen.”

Toch is niet iedereen afgeknapt op het sympathieke stel op Bonaire. „Het ‘Ik Vertrek’-stel “de Scheetjes” hebben een nieuwe eigen gelijknamige serie. Wat een guilty pleasure! Lekker op mijn favo abc-eiland!”, jubelt een kijker.

Een kleine greep uit de reacties op het sociale medium:

De Scheetjes trokken maandagavond 426.000 kijkers.