486301
Entertainment

Zoon Monique bekent alles

Sammie de Vries, de zoon van actrice Monique van de Ven, geeft toe dat hij de 'verwarde man' was die zaterdagavond de Gooise villa van zijn ouders in puin achterliet. Sterker nog: hij schaamt zich rot en vertelt precies hoe die avond is verlopen...

Het had een gezellig avondje moeten worden in het luxe huis van zijn ouders Monique van de Ven en Edwin de Vries, die op vakantie waren. Sammie en zijn vriend waren daar samen en ze experimenteerden daar met drugs, zo vertelt de jongeman aan RTL.

"Ik had een tijdje geleden - van een onbekende nog wel - op een feestje een pilletje gekocht. Ik wilde het nog laten testen, maar dat kwam er niet meer van door drukte."

Hallucinaties

De pil valt slecht. Sammie: "Ik begon te hallucineren en wist niet meer wat er allemaal gebeurde. Toen ben ik naar buiten gegaan om een luchtje te scheppen". Vanaf dat moment gaat alles mis. Sammie wordt maar niet helder en blijft rondjes lopen om nuchter te worden. Hij raakt zijn vriend uit het oog.

Even later stormt hij het café in de buurt in. "Ik was volledig in paniek en ben daar zo ongeveer over de bar geklommen. Het moet er heel idioot uit hebben gezien en ik schaam me rot. Ik was de controle kwijt..." De jongen wordt aangehouden door de politie. Hij geeft toe dat hij zich verzette tijdens de arrestatie. "Ik dacht dat ze me wat aan wilden doen!"

Cel

Het nachtje in de cel is voor Sammie een ware nachtmerrie geweest. Hij deed geen oog dicht en kwam er later achter dat zijn vriend - die blijkbaar ook onder invloed was - een vuurtje heeft gestookt in het huis van zijn ouders. "Gelukkig in de open haard", maar daardoor ontstond er wel een schoorsteenbrand. Ook haalde de vriend, die een ruit ingooide om weer naar binnen te kunnen, het hele huis overhoop. De buren hadden wel in de gaten dat er iets niet helemaal in de haak was in huize De Vries en belden de politie toen ze een vreemde jongen in het huis aantroffen. Ook hij werd gearresteerd.

Waarschuwing

Laat dit een les zijn voor andere jongeren, zo luidt nu de boodschap van Sammie. Hij wil mensen waarschuwen om nooit drugs van vreemden te kopen en voorzichtig te zijn met wat je precies in je mond stopt. Bang voor herhaling hoeven zijn ouders niet te zijn, benadrukt Sammie. Hij gaat het eerst goed maken met ze. "Mijn ouders waren eigenlijk alleen bezorgd om mijn welzijn. Toen ze thuis kwamen waren ze zo lief voor me, ik voel me daardoor nog schuldiger. Ik had liever gehad dat ze me een klap hadden verkocht. Ze waren wel woedend en terecht."

Lees morgen alles over de nasleep van de uit de hand gelopen avond op de pagina Privé in de Telegraaf.