Nieuws/Entertainment
486911
Entertainment

Peter R. de Vries reageert op kritiek

AMSTERDAM - "Het slaat echt nergens op" dat Peter R. de Vries Johan Cruijff geen spoedig herstel zou toewensen, zo zegt hij zelf. Die indruk ontstond zaterdag, toen De Vries tijdens de wedstrijd FC Twente - PSV weigerde te klappen tijdens de staande ovatie voor Cruijff gedurende de 14e minuut van de wedstrijd.

De tweet van de voormalige misdaadverslaggever geeft geen uitleg over de vraag waarom De Vries, net zoals zijn zoon overigens, niet klapte voor Cruijff. De weigering tot klappen leidde tot veel kritiek op sociale media. Zo twitterde een account van een groep Ajax-supporters: "Peter klapt alleen als hij betaald krijgt."

Joden

Bij alle eredivisiewedstrijden is dit weekend tijdens de 14e minuut een eerbetoon aan Cruijff georganiseerd. Vorige week kwam naar buiten dat de legendarische nummer 14 kampt met longkanker.

Het eerbetoon is overigens op meer plekken ontsierd. Zo hing er bij de wedstrijd Vitesse - Ajax een spandoek in het stadion met daarop 'JHK', een afkorting van 'Joden hebben kanker'.