Entertainment/Sterren
490420134
Sterren

’Overwinning’ voor Angelina Jolie:

Verzoek Brad Pitt in voogdijzaak afgewezen

Brad Pitt en Angelina Jolie in 2015.

Brad Pitt en Angelina Jolie in 2015.

Slechts nieuws voor Brad Pitt. Zijn verzoek om de oorspronkelijke rechter terug te zetten op de voogdijzaak van hem en zijn ex Angelina Jolie is afgewezen door het hooggerechtshof in Californië. Dit meldt AP.

Brad Pitt en Angelina Jolie in 2015.

Brad Pitt en Angelina Jolie in 2015.

Rechter John Ouderkirk werd in eerste instantie aangewezen om de voogdij toe te wijzen, maar werd uit zijn rol gezet nadat bleek dat hij een zakelijke relatie zou hebben met een van Pitts advocaten. Volgens Jolie en haar juridische team was er sprake van belangenverstrengeling, iets wat de acteur tegensprak.

Opvallend genoeg was het ook Oudenkirk die het stel in 2014 trouwde en in 2016 werd ingehuurd om hun scheiding te regelen, die hij in 2019 afrondde. De voogdij koppelde hij los van de scheiding.

Brad en Angelina strijden al tijden om hun vijf minderjarige kinderen Pax (17), Zahara (16), Shiloh (15) en tweeling Vivienne en Knox (13). Oudste zoon Maddox (20) is meerderjarig en valt daardoor buiten de zaak. Jolie wil de volledige voogdij hebben, iets wat Pitt niet wil. Hij zet in op een gelijke verdeling.