Nieuws/Entertainment
490735050
Entertainment

Lady Antebellum verandert bandnaam

Countryband Lady Antebellum gaat voortaan door het leven als Lady A. Het Amerikaanse trio heeft de bandnaam veranderd als gevolg van de wereldwijde protesten rondom racisme.

Het woord Antebellum heeft in Amerika een associatie met het slavernijverleden in de VS. Hillary Scott, Charles Kelley en Dave Haywood bedoelden het als een verwijzing naar de Antebellum-architectuur, gebouwen van voor de Amerikaanse burgeroorlog die vooral in het zuiden van de VS zijn te vinden. „Als muzikanten herinnerde het ons aan de muziek die uit het zuiden afkomstig is en ons heeft geïnspireerd”, legt het trio uit in een bericht op sociale media.

„We voelen ons beschaamd dat we de link van het woord, naar een tijd van slavernij, niet hebben gelegd. Het spijt ons als we hier iemand pijn mee hebben gedaan. Dat was niet onze intentie”, aldus de groep, die geen antwoord heeft op de vraag waarom de naamsverandering niet eerder is doorgevoerd.

„We snappen dat velen van jullie je dat nu afvragen. We hebben geen excuus voor het feit dat we dit pas laat hebben gerealiseerd. Wat we wel kunnen doen is het erkennen en actie ondernemen”, zo besluiten Hillary, Charles en Dave.

In Nederland is Lady Antebellum vooral bekend van het nummer Need You Now, dat tien jaar geleden een grote hit werd.