Entertainment/Gossip
491052578
Gossip

’Lisa Marie Presley hongerde zich dood’

Nog altijd is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is van het hartinfarct dat op 12 januari een einde maakte aan het leven van Lisa Marie Presley. Twee dagen eerder verscheen de dochter van Elvis en Priscilla nog in het openbaar bij de uitreiking van de Golden Globes in Los Angeles. Daar werd duidelijk dat ze een metamorfose had ondergaan, en dat zou nu een belangrijke aanwijzing kunnen zijn. Lisa Marie was kilo’s afgevallen (foto) en kreeg daarvoor veel complimenten. Maar volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ had ze ongelooflijke risico’s genomen bij het bereiken van dat gewichtsverlies.

Volgens vrienden, die deze informatie nu delen, zou zij in enkele weken tijd wel 18 tot 22 kilo zijn kwijtgeraakt dankzij een, wat wordt genoemd, ’extreme gewichtskuur’. Twee maanden vóór haar dood zou zij daaraan zijn begonnen.

Wat deze behandeling inhield, is nog niet bekend, maar naar verluidt had Lisa Marie zich na haar laatste scheiding voorgenomen om weer eens ’slank en beeldig’ op de rode loper te verschijnen – wat zij in de laatste week van haar leven ook deed. Maar mogelijk heeft ze daar vorige maand wel de ultieme prijs voor betaald.

Naast een verslaving aan pijnstillers lijkt haar extreme afvallen niet los te kunnen worden gezien van haar schokkende overlijden, op maar 54-jarige leeftijd.