Nieuws/Entertainment
492895
Entertainment

Henny Huisman verliest beste vriend

De beste vriend van Henny Huisman, mental coach Frits Löhnen, is maandagochtend overleden.

"Zware dag, mijn lieve en allerbeste vriend Frits Löhnen is vanmorgen overleden, God wat zullen we hem missen", schrijft de verdrietige Henny op Twitter.

Frits (77) kreeg een paar maanden geleden te horen dat hij dunne darmkanker had en lag sinds enkele weken in een hospice. Henny laat weten dat het volgens artsen erfelijk bepaald was, aangezien zijn goede vriend nooit had gerookt en al zijn hele leven vegetariër was. "Als hij dat wel had gedaan was hij slechts 57 geworden, zeiden de artsen".

Frits, de mental coach van vele bekende Nederlanders en topsporters, was achter de schermen altijd aanwezig om Henny te steunen, ook toen hij grote publiekstrekkers maakte als de Soundmixshow. De coach werd legendarisch door altijd te roepen 'je kan het Henny, je kan het!'.

"Hij is voor mij een soort Louis van Gaal," zei Henny jaren geleden al in De Telegraaf. "Met simpele tekens en gebaren geeft hij aan of het ietsje meer of ietsje minder moet."

Henny leerde Frits in 1985 kennen. "Frits heeft veel dingen in mij aangewakkerd. Bijvoorbeeld om te kijken naar de mooie dingen in de natuur. Daar liep ik vroeger gewoon aan voorbij. Door hem ben ik veel gezonder gaan leven."

Frits laat zijn partner Hilde (48) en zijn twee kinderen van 15 en 17 jaar oud achter.