Nieuws/Entertainment
493499
Entertainment

Het aftellen is nu echt begonnen!

Spanning rond hoogzwangere Yolanthe

Het kan en mag elk moment gaan gebeuren: de geboorte van het eerste kindje van Yolanthe Sneijder-Cabau en Wesley samen. Na een - figuurlijk en nu ook letterlijk - loodzware tijd is ze er helemaal klaar voor!

De presentatrice/actrice vierde deze zomer haar vijfjarige huwelijk met voetballer Wesley Sneijder. Stralend zwanger, de kroon op hun liefdesgeluk. Meerdere malen werd Yolanthe, door met name Turkse media, al in verwachting verklaard voordat het echt zover was.

Wesley koos ervoor het blijde nieuws bekend te maken voor het oog van miljoenen tv-kijkers. Hij stopte eind maart na zijn Oranjegoal tegen Turkije de bal onder zijn shirt en stak zijn duim in zijn mond. De (beginnende) babybuik werd vervolgens voor het eerst door Privé vastgelegd op Ibiza, Yo's geboorte-eiland waar zij onderdook na het nieuws en een groot deel van haar zwangerschap doorbracht.

Zij keerde even terug naar Nederland voor de opnames van Linda's Zomerweek, waar zij met Wes aan haar zijde in tranen de lang bevochten weg naar een baby uit de doeken deed. Ze onderging een operatie aan haar eierstokken en spoot hormonen. Dat werd een extra pijnlijke aangelegenheid toen heel Nederland over Yolanthe heenviel na de 'belichtingsrel' bij RTL Late Night. Ze zou aan zichzelf hebben laten sleutelen, maar het kwam door de medisch noodzakelijke injecties.

Wedstrijd vs. bevalling

Na de lange weg staan Yo en Wes inmiddels te popelen om ouders te worden van hun eerste kindje samen. De Galatasaray-voetballer heeft al een zoon van 9, Jessey. Wesley wil er alles aan doen om bij de bevalling, die waarschijnlijk plaatsvindt in hun woonplaats Istanbul, aanwezig te zijn. Oranje heeft op 10 oktober een uitwedstrijd in Kazachstan en op 13 oktober speelt het Nederlands elftal in Amsterdam tegen Tsjechië.

Of hij een wedstrijd moet missen of dat de baby dan al is geboren zal de komende, spannende, week blijken. Yolanthe is er op alle fronten klaar voor. Ze houdt vocht vast, het indalen van de baby is twee weken geleden voelbaar begonnen, de box staat en de babykamer is klaar. Welke kleur die wordt? Al tijden wordt gefluisterd: blauw...

Hoe de twee het heugelijke nieuws bekend zullen maken? Yolanthe heeft haar comeback op social media al aangekondigd. Haar volgers staan, zo blijkt uit reacties bij haar laatste post - van dertig weken geleden - in elk geval te springen om een eerste foto van de langverwachte baby!

Volg Privé ook op Facebook