Nieuws/Entertainment
493589
Entertainment

Verslaafde rapper bijna twee jaar clean

Scheiding redde Lange Frans

Voormalig drugsverslaafde Lange Frans heeft uit de goot kunnen blijven dankzij de scheiding van zijn ex Daniëlle. Hij is al bijna twee jaar clean.

Frans Frederiks en Daniëlle van Aalderen maakten eind 2013 bekend te gaan scheiden als gevolg van de drugsverslaving van de rapper. Hij heeft het spul sindsdien niet meer aangeraakt. "Zonder hulp van een afkickkliniek, daar was geen tijd voor. De agenda zat veel te vol", vertelde Daniëlle in Koffietijd. 

De scheiding was het allerbeste dat ze ooit hebben kunnen doen, zei ze daar nogmaals. "Het was een eye-opener. Er zijn twee kinderen in het spel, die had ik dit niet willen meegeven. Frans werd een heel ander persoon."

Frans geeft toe: "Van langdurig drugsgebruik word je geen prettiger mens." Hij heeft het er nog wel lastig mee, omdat hij veel met drank en drugs wordt geconfronteerd tijdens zijn werk in het uitgaansleven. "Ik weet nu beter maat te houden." De twee, die samen kinderen Willem en Danie hebben, zijn gescheiden maar wonen wel weer onder een dak als 'probering'.