Nieuws/Entertainment
493685
Entertainment

Buffy-acteur opgepakt om huiselijk geweld

Acteur Nicholas Brendon is deze week opnieuw gearresteerd. Hij zou zijn vriendin in een hotel in de staat New York bij de nek hebben gegrepen.

Dat meldt Us Weekly.

De vriendin belde de politie woensdagavond, vertelt agent Bob Gillson. "We troffen een 33-jarige vrouw alleen in de kamer aan. Ze was daar om Brendon wat persoonlijke bezittingen te geven. Toen ze wilde vertrekken, pakte hij haar autosleutels af." De acteur, vooral bekend door zijn rollen in Buffy The Vampire Slayer en Criminal Minds, zou ook de telefoon van de vrouw hebben stuk gesmeten en haar bij de nek hebben gegrepen. "Er was alcohol in het spel", zegt Gillson verder.

Nicholas werd vlakbij het hotel gevonden en zonder problemen opgepakt. Het is zijn vierde arrestatie dit jaar. In mei was openbare dronkenschap de reden, in februari en maart misdroeg hij zich onder invloed van alcohol in hotels. De 44-jarige acteur heeft zich de afgelopen jaren meerdere keren laten opnemen in een afkickkliniek. Hij sprak met Dr. Phil over zijn verslaving en depressie, maar besloot de therapiesessie met de televisiedokter niet af te maken omdat hij zich op 'positiviteit' wil focussen.