Nieuws/Entertainment
493735
Entertainment

'Dreetje' ook geen tv-duo met Roxeanne meer

Familieruzie Hazesjes verder uitgebreid

Ruzie met zijn moeder en nu ook ruzie met zijn zus. ANDRÉ HAZES JR. staat met zijn grote liefde MONIQUE helemaal op eigen benen, nu RACHEL en ROXEANNE blijven weigeren zijn zestien jaar oudere vriendin te accepteren. Het volgen van zijn hart krijgt voor André en Roxeanne ook gevolgen voor hun tv-carrières…

Ruzies in de familie en zelfs complete vetes tussen bloedverwanten beheersen al sinds jaar en dag het leven van de familie van ANDRÉ HAZES. De zanger zelf had geen contact meer met zijn vader, niet met broer JOOP, die na Andrés scheiding met zijn ex-vrouw ANNIE trouwde, en niet met zijn twee oudste kinderen NATHALIE en MELVIN.

En nu is het familieruzie-virus ook nog eens overgeslagen naar de volgende generatie; zijn vier kinderen hebben ook geen contact meer, misschien op Nathalie en de anoniem levende Melvin na.

Zoals PRIVÉ deze zomer onthulde is het al maanden flink mis tussen zwarte weduwe Rachel, zakenvrouw van het afgelopen decennium, en haar zoon ANDRÉ JR. Oorzaak van de ruzie is de relatie die Dré heeft met de zestien jaar oudere Monique. Om de hele kwestie even kort samen te vatten: Rachel vertrouwt haar voor geen meter en heeft er alles aan gedaan hen uit elkaar te drijven. Tijdens de concerten van de Toppers, dit jaar in de Amsterdam ArenA, werd omstanders duidelijk dat de twee geen woord meer met elkaar wisselden. Rachel was meegekomen met dochter Roxeanne en liep in de catacomben van het stadion, waar Nederland in 2004 massaal afscheid van André nam, ook haar zoon tegen het lijf.

Vier maanden later is de lucht tussen beiden bepaald nog níet geklaard. Sterker nog: Hazes jr. maakte deze week bekend niet alleen volledig met zijn moeder te hebben gebroken, maar ook met zuslief met wie hij tot voor kort nog een duo vormde op cd’s én in de talentenjacht Bloed, zweet en tranen. SBS6 denkt nog na over een nieuwe reeks van dit programma, maar gezien de verslechterde familieverhoudingen zal dat niet meer met juryvoorzitters Roxeanne én Dré zijn. Tot dusver leek het Talpa-programma om hen heen gebouwd.

Andre Hazes zelf zou het een gruwel hebben gevonden dat ook zijn laatste gezin zo in stukken ligt. Zelf had hij een moeizame verhouding met zijn vader, dat nog eens werd aangezet in de film over zijn leven.

De Hazesjes stonden in De Pijp niet al te best bekend, maar waren in die volksbuurt bepaald geen uitzondering. Reden voor André om het zelf later allemaal anders en vooral beter te gaan doen; een fraai voornemen waar echter weinig van terecht kwam. Zijn eerste huwelijk mislukte en André keek nog nauwelijks om naar de levende herinnering daaraan: dochter Nathalie. De geschiedenis herhaalde zich na de breuk met tweede echtgenote ELLEN. De naam van zijn managementbedrijf MELVIN moet hem dagelijks aan het bestaan van de zoon uit die echtverbintenis hebben herinnerd maar zien deed hij zijn oogappel nooit meer. Zonder het te weten was André in dezelfde situatie terechtgekomen als hijzelf met zijn eigen vader. Met zijn dochter Nathalie maakte hij het voor zijn dood nog goed en hij leek zelfs meer en meer de rol van opa op zich te willen nemen voor haar zoontje – zijn vroege dood maakte dat de twee elkaar niet beter leerden kennen.

En nu is het ook de volgende generatie die met elkaar overhoop ligt. Rachel is bang dat het haar schoondochter-tegen-wil-en-dank te doen is om juniors erfdeel. Die was daardoor zo gekwetst dat hij brak met zijn moeder, die ook zijn buurvrouw was en inmiddels een ander huis heeft betrokken. Toen Roxeanne de kant van haar moeder bleek te kiezen, kon ook zij uit Drés leven vertrekken.

Het, op het oog, zo hechte gezin ligt nu finaal in stukken. Voor Rachel overigens geen geheel nieuwe ervaring. Ook zij ligt al jaren overhoop met haar vader, met wie zij al tijden geen enkel contact meer heeft. De reden van deze ruzie is dat de voormalige slager JAN VAN GALEN samen met zijn inmiddels overleden vrouw een boekje had geschreven over hun jaren met hun beroemde boezemvriend en latere schoonzoon André.