Nieuws/Entertainment
495248288
Entertainment

Jan Dulles: Jaap maakt mij sterk

Jaap Kwakman en Jan Dulles

Jaap Kwakman en Jan Dulles

Jan Dulles en Jaap Kwakman, twee van de 3J’s, gaan nooit uit elkaar. Dat spraken de twee muzikanten af nadat een jaar geleden bandlid Jan de Witte uit de band stapte omdat hij zich op zijn solocarrière ging richten.

Jaap Kwakman en Jan Dulles

Jaap Kwakman en Jan Dulles

„Ik ben geen type dat in zijn eentje op een podium gaat staan zingen”, vertelde Jan Dulles maandag op NPO Radio 5. „Wij hebben elkaar nodig, wij maken elkaar sterk.”

De groep presenteerde deze week het eerste album met de nieuwe gitarist en zanger, Robin Johannes Küller. „Hij is in een keihard rijdende trein gestapt”, omschrijft Dulles. „Hij had niet eens tijd om te repeteren met ons, hij moest meteen het podium op. Hij heeft al zijn baantjes opgezegd en is fulltime muzikant geworden. En opeens stopte alles half maart - Robin heeft alles meegemaakt wat een mens mee kan maken in dit jaar.”

Het driemanschap besloot het album, De Aard van het Beest, toch te lanceren, ondanks het feit dat de tournee niet door kon gaan vanwege de corona-uitbraak. Het trio wil de tour zodra dat mogelijk is, gaan inhalen.