Nieuws/Entertainment
495525278
Entertainment

Jacob Derwig heeft gastrol in TreurTeeVee II

Viervoudig Gouden Kalf-winnaar Jacob Derwig heeft een gastrol in het tweede seizoen van het absurdistische programma TreurTeeVee. Dat heeft de VPRO donderdag bekendgemaakt. Ook acteurs Maria Kraakman, Vincent van der Valk, Ria Eimers en Eelco Smits vertolken rollen in de nieuwe reeks.

TreurTeeVee II is dit najaar bij de NPO te zien. Het programma werd in de zomer van 2015 als experiment van de talentpoule 3LAB ontwikkeld en kreeg toen de hoogste eindwaardering van alle proefprogramma’s. In het voorjaar van 2017 volgde een heel seizoen.

Circus Treurdier, het collectief dat het programma maakt, omschrijft TreurTeeVee zelf als een „een kruising tussen Theo en Thea en Twin Peaks.” Treurdier is een groep die bestaat uit jonge (muziektheater)makers afgestudeerd aan theateropleidingen in Amsterdam en Maastricht.

Moderne stad

Bekende namen die deel uitmaken van het collectief zijn Ellen Parren (bekend als correspondent van Zondag met Lubach), Jan Paul Buijs (Klokhuis) en Peter van Rooijen (Villa Achterwerk). De sketches gaan allemaal over bewoners van een grote, moderne stad die met hun ziel onder hun arm rondlopen.

De eerste aflevering van TreurTeeVee II is op 22 november te zien bij NPO3. Het eerste seizoen wordt herhaald vanaf 25 oktober.