Entertainment/Film
497645972
Film

Voorspelbare, maar aardige combinatie

’My spy’: Kleerkast als kinderoppas

— Wat: film, actie, familiefilm, komedie

— Regie: Peter Segal

— Met: Dave Bautista, Chloe Coleman, Parisa Fitz-Henley

Als showworstelaar kreeg Dave Bautista vanuit Hollywood al heel wat bijrolletjes toebedeeld. Maar sinds zijn doorbraak als superheld Drax in Guardians of the Galaxy heeft de krachtpatser de hoofdrollen inmiddels voor het oprapen. Na Hotel Artemis en Stuber is My spy het nieuwste actieavontuur op zijn CV.

Jason Jones (Bautista) is een CIA-agent van het type ‘niet lullen, maar poetsen’. Als hij in Oekraïne een belangrijke missie verprutst, krijgt ‘JJ’ van zijn chef nog één kans om zijn carrière te redden. Hij moet undercover om de schoonzus van een gevaarlijke wapenhandelaar te observeren. Al snel wordt de agent ontmaskerd door Sophie (Chloe Coleman), het eenzame, maar slimme dochtertje van de vrouw die hij moet schaduwen. Zij belooft JJ niet te verraden. Maar dan moet hij wel met Sophie naar de schaatsbaan, ijsjes eten en haar leren hoe je spion wordt.

Met My spy serveert komedieregisseur Peter Segal (Anger management, Get smart) een beproefd recept: een breedgeschouderde rauwdouwer die wordt opgescheept met een eigenwijs kind. Na Kindergarten cop (met Arnold Schwarzenegger uit 1990) en The pacifier (met Vin Diesel uit 2005) pakt deze voorspelbare combinatie toch ook nu weer alleraardigst uit. De innemende Bautista en wijsneuzerige Coleman genereren een fijne chemie, de film zit bomvol lekkere popsongs en de verwijzingen naar andere films zijn even talrijk als geestig.

✭✭✭