Nieuws/Entertainment
498372
Entertainment

Door uitgesproken mening over asielzoekers

Verhitte reacties op Gerard Joling

Gerard Joling heeft veel losgemaakt met zijn uitgesproken mening over asielzoekers in Nederland. Voor- en tegenstanders reageren massaal.

"We slaan volledig door in Nederland het maakt mij doodsbang",schrijft Joling op zijn weblog. "De eerste knokpartijen en verkrachtingen zijn al gemeld in het asielzoekerscentrum. Waarschijnlijk denken veel eenzame ouderen bij het zien van de mensen die een asielzoeker als gast verwelkomen 'deden ze dat bij mij ook maar eens!'"

Als reactie stroomden -verhitte - opmerkingen binnen op social media en op onze website. Velen prijzen de durf van de zanger/presentator.

"Nooit gedacht dat Joling ook zinnige dingen zegt!", luidt een van de reacties. "Gerard Joling, jij durft het tenminste. Eindelijk een bekende Nederlander zegt wat de meerderheid van Nederland ook vindt."

"Ik zie kansen voor jou als presentator, een nieuwe variant, THE new Voice of Holland." "Voor dit standpunt een groot compliment, deze regering en Kroes hebben echt geen benul wat er leeft onder de gewone man/vrouw, zij wonen in ivoren torens en daar komen de asielzoekers echt niet wonen."

"Ik maak me ook ernstige zorgen om de veiligheid, als mijn vrouw even gaat fietsen of boodschappen doet komt ze dan veilig terug? Op de regering hoef ik niet te rekenen."

Borrelpraat

Maar ook mensen die het niet met de lezing van Geer eens zijn, trekken van leer tegen zijn 'borrelpraat', zoals een lezer het noemt. "Slechte zaak dat een volkszanger zich hiermee bemoeit. Rare onderbouwing en onderbuikgevoelens kweken die er niet zijn. Snap zijn zorg wel, maar doe dat even minder aanmatigend."

Ook worden er grappen gemaakt: "Als Gerard Joling even bij de grens met een verenpak aan gaat zingen. Geloof me, dat is de beste grenscontrole die we kunnen hebben." "Jammer dat Gerard Joling niet op zo'n vluchtelingenboot zit...dan kunnen ze z'n witte tanden als zoeklicht gebruiken."

"Hij zou toch moeten weten hoe het voelt om als minderheid onterecht aangevallen te moeten worden..." "En wanneer gaat Gerard Joling zieke ouderen in zijn riante villa opnemen? Bespelen van onderbuikgevoelens van een natie is niet moedig."

Gerard is al de hele woensdagmiddag trending topic op Twitter en het verhaal is door duizenden mensen gedeeld op Facebook.