Nieuws/Entertainment
498402
Entertainment

'Niemand durft eerlijk zijn mening te geven'

Gerard Joling gaat los op asielzoekers

Gerard Joling wilde er eigenlijk niets meer over zeggen na een bak kritiek, maar laat zich weer uit over het asielzoekersvraagstuk. "Er is toch v******e niemand die eerlijk zijn mening durft te geven."

De zanger/presentator komt openlijk uit voor zijn standpunten op zijn weblog, waarmee hij woensdagochtend trending is op Twitter. "Volgens mevrouw Neelie Smit-Kroes is er geen maximum aantal asielzoekers dat Nederland kan opvangen. Zij voelt er niets voor de grenzen te sluiten. Mevrouw Kroes kan makkelijk praten, want zij zal er weinig last van hebben op de plek waar zij woont."

Maar ze moet normaal doordenken dat Nederland ook nog leefbaar moet zijn voor andere mensen. De mensen die niet zo riant wonen en zo'n salaris hebben als o.a. mevrouw Kroes, Pfffff…

Wij moeten ons ook echt afvragen, worden deze mensen hier gelukkig! Andere cultuur, klimaat, alles. Wij moeten met z’n allen proberen het leefbaar te krijgen in de landen waar zij vandaan komen. Of daar deze wanhopige mensen op te vangen."

Gerard neemt in zijn schrijfsel, getiteld 'Welke toren is nu mijn kerktoren' verre van een blad voor de mond: "Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in iedere stad lopend naar de Moskee!" Ook is hij van mening: "We slaan volledig door in Nederland het maakt mij doodsbang. De eerste knokpartijen en verkrachtingen zijn al gemeld in het asielzoekerscentrum. Waarschijnlijk denken veel eenzame ouderen bij het zien van de mensen die een asielzoeker als gast verwelkomen 'deden ze dat bij mij ook maar eens!'", besluit Gerard.