Entertainment/Sterren
498720020
Sterren

Prins diep bedroefd

Antony Sher, de favoriete acteur van prins Charles, overleden

De Britse acteur Antony Sher is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Royal Shakespeare Company, waar Sher lang voor werkte, aan de BBC gemeld. De veteraan was de favoriete acteur van de Britse prins Charles, zo bekende de prins ooit.

Sher werd beschouwd als een van de beste klassieke acteurs van zijn generatie. Bij de Royal Shakespeare Company vertolkte hij grote rollen als Macbeth en King Lear. Ook was hij te zien als Shylock in De koopman van Venetië.

Met zijn vertolking van de gebochelde Richard III in het gelijknamige stuk won Sher de prestigieuze Olivier Award. Behalve op het podium was de Britse acteur ook te zien in tientallen grote films, waaronder Shakespeare in Love, Mrs Brown en The Hobbit: The Desolation of Smaug.

Talloze grote namen uit de Britse theaterwereld spraken vrijdag op sociale media hun verdriet uit over het verlies van de veelgeprezen acteur. De Britse prins laat zaterdag in een verklaring weten diep bedroefd te zijn door het nieuws dat vrijdagavond werd bekendgemaakt.

Charles kende Sher goed omdat hij jarenlang deel uitmaakte van de Royal Shakespeare Company, het toneelschap waar de prins voorzitter van is. „Ik bewonderde hem enorm vanwege de volmaakte wijze waarop hij zijn vak uitvoerde en elke rol met passie speelde”, aldus de prins. „Ik voel me erg gezegend dat ik hem heb gekend, maar we zijn allemaal een briljante grootheid van het theater verloren.”

Charles wenst de Royal Shakespeare Company en Shers man en regisseur Greg Doran veel sterkte toe. „Zij zullen het grootste verdriet voelen bij het heengaan van een groot man en een onvervangbaar talent.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop