Nieuws/Entertainment
498771
Entertainment

Column Evert Santegoeds: Strikt Privé

Wat Masmeijer niet vertelde op tv

Er ging nogal wat tijd overheen voordat FRANK MASMEIJER ‘ja’ zei tegen een afspraak voor het eerste interview dat hij zou geven, nadat hij al weer bijna een jaar geleden door de Belgische justitie als verdachte in een grootscheepse cokesmokkel werd aangemerkt.

Ik ken hem al uit de tijd dat Frank voor de NCRV grote successen beleefde met zijn familiespelshows, die destijds wel vijf tot zes miljoen kijkers trokken. We verloren elkaar uit het oog nadat hij in Antwerpen zijn horeca-imperium begon en zijn naam viel eigenlijk pas weer toen iemand me vorig jaar rond deze tijd vertelde dat hij was opgepakt.

Fránk? Frank Masmeijer, die na zijn onvrijwillige vertrek bij tv nog een beetje boos was omdat ik had gesuggereerd dat hij de term ‘familiespelshow’ iets te letterlijk nam toen was gebleken dat twee vrienden van hem er de hoofdprijs hadden gewonnen?

‘Ik wist vorig jaar niet wat ik hoorde,’ vertelde ik hem toen ik Frank in Antwerpen terugzag. Een glas wijn op zijn pas hervonden vrijheid verder spraken we af dat hij zíjn verhaal zou doen. Geen zoveelste politieverhoor maar, gewoon, wat hij daarover te zeggen heeft voor de camera’s van SBS 6 en, nog uitgebreider, deze week in PRIVÉ.

‘Geloof je dat hij helemaal niets gedaan heeft?’ vraagt iedereen me sinds dat interview werd aangekondigd. ‘Kijk en lees zelf maar,’ antwoord ik sindsdien, want wie ben ik om op de stoel van de rechter te gaan zitten?

Wel liepen de emoties soms hoog op en werd me duidelijk dat het voor hem en zijn omgeving, zijn SANDRA, hun kinderen, zijn moeder, een zware tijd is geweest, waarvan het einde ook nog niet in zicht is. Oordeelt u zelf maar; ik ben in elk geval blij dat we in ons land geen juryrechtsspraak hebben!

Weekblad Privé is te downloaden via de Privé-app voor de iPad

En voor Android (via Google Play)