Nieuws/Entertainment
498960
Entertainment

De rekening die al bijna 20 jaar open staat…

Masmeijer: ’NCRV wíst van mijn vrienden in quiz!’

Het eerste interview met FRANK MASMEIJER (54), gisteren op deze pagina en gisteravond op tv, heeft Nederland nog niet overtuigd van zijn onschuld. En ook hijzelf lijkt niet helemaal gerust op de goede afloop van het langdurige onderzoek dat naar hem en bijna vijftig medeverdachten loopt. „Het gaat er niet om of ik denk dat ik onschuldig ben, het gaat erom dat de réchter dat straks denkt.”

Frank hoopt dat een en ander komend voorjaar, anderhalf jaar nadat hij werd opgepakt, zal worden behandeld. Bronnen in het justitiepaleis kunnen niet met zekerheid stellen dat dit voor komende zomer het geval zal zijn. Vooral het vertalen van de processtukken voor de advocaten van al deze internationale verdachten neemt veel tijd in beslag.

Het liefste zou Masmeijer na bijna twintig jaar zijn tv-carrière nieuw leven inblazen, maar zolang de zaak nog loopt en hij niet volledig zal zijn vrijgesproken, lijken niet veel tv-bazen met hem in zee te willen of durven. Niet alleen deze drugszaak werkt tegen hem, maar ook de manier waarop hij destijds bij de NCRV wegging spreekt niet in zijn voordeel.

Toch zegt hijzelf daarover in WEEKBLAD PRIVÉ, dat VANDAAG al verschijnt: „De NCRV heeft altijd geweten dat vrienden van mij meededen aan de Holidayshow. Sterker nog: zij hebben me zélf gevraagd of ik in mijn vriendenkring geen leuk stelletje wist. Toen dat uitkwam hebben ze het niet voor me opgenomen, en nu blijft het aan mij kleven.”

Frank bekeek de uitzending gisteravond thuis met zijn gezin dat hem vooralsnog blijft steunen. Al geeft hij eerlijk toe dat de relatie met SANDRA – met wie hij ruim 25 jaar getrouwd is – op dit moment moeizaam is. „Het is natuurlijk niet gemakkelijk.”

Weekblad Privé is te downloaden via de Privé-app voor de iPad

En voor Android (via Google Play)