Entertainment/Film
500771995
Film

Filmrecensie

Ouderschap met vallen en opstaan in ’Zwanger & Co’

Scène uit Zwanger & Co

Scène uit Zwanger & Co

Klein grut ziet ze links en rechts ter wereld komen, maar een eigen kind heeft Merel (Lieke van Lexmond) nog steeds niet. De verloskundige wil in Zwanger & Co toch echt eens zelf moeder worden. Dan maar zonder man. Hoewel die leuke vent (Waldemar Torenstra) misschien dichterbij is dan ze denkt.

Scène uit Zwanger & Co

Scène uit Zwanger & Co

  • Wat: romantische komedie
  • Regie: Johan Nijenhuis
  • Met: Lieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Bo Maerten

Worstelen

In deze nieuwe romkom is Merel zeker niet de enige die worstelt met het (aanstaande) ouderschap. Zo spelen Bo Maerten en Manuel Broekman een jong feestkoppel dat plotseling tegen een nieuw leven aankijkt, inclusief een bemoeizuchtige schoonmoeder (Maaike Martens) die tevergeefs zelf nog zwanger probeert te raken. En dan is er Merels vader Piet, een workaholic die ook zijn nieuwe vrouw een carrière gunt en dus voor hun jonge kindje moet zorgen.

Flauwe slapstick

Vooral die laatste lijn zorgt voor een aantal leuke scènes tussen Thom Hoffman en zijn piepjonge tegenspelertje. Makkelijk is het niet om een peuter te regisseren, maar Johan Nijenhuis slaagt er met vlag en wimpel voor. Deze romkom voelt - ondanks de soms wat flauwe slapstick - sowieso een stukje frisser en oprechter dan Marokkaanse bruiloft, die Nijenhuis onlangs uitbracht. Wellicht is dat ook te danken aan de inbreng van scenaristen Jacqueline Epskamp (Weg van jou, Gek van geluk) en Aliefka Bijlsma.

Jammer blijft wel dat Nijenhuis vaak net te veilig blijft in zijn keuzes. Een spannend of dramatisch moment wordt altijd snel weer weggepoetst met een vette lach. Prima vermaak, maar er had wellicht net iets meer ingezeten.

✭✭✭ (3 uit 5)