Nieuws/Entertainment
501069
Entertainment

Eis drie jaar cel zanger Dean Saunders

ALKMAAR - Zanger Dean Saunders (34) uit Hoorn verdwijnt wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft drie jaar achter slot en grendel. Volgens de aanklaagster heeft hij vorig jaar de auto van zijn voormalige schoonouders in brand gestoken en zijn ex-vriendin neerslagen, zo bleek dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar.

Saunders ontkent. Naar eigen zeggen was hij op de avond van de brandstichting ergens anders. Hij zou op weg zijn geweest naar "best een kinky date" in Apeldoorn, beweerde hij. En in de ruzie met zijn ex zou hij alleen afwerende bewegingen hebben gemaakt toen zij hem sloeg.

Volgens de officier van justitie klopt die verklaring niet. De vrouw liep een hersenschudding en een gekneusde onderkaak op en moest twee weken vloeibaar voedsel nemen. En dan was er nog het WhatsApp-verkeer tussen de ex-vriendin en Dean's broer Ben, die getuige was. Zij: "Waarom die klap?" Hij: "Ik hoorde het en zag je liggen, niet normaal. Heb ik net ook gezegd."

Volgens het OM liegt Saunders niet alleen over de mishandeling. De aanklaagster stelt ook dat hij de trip naar Apeldoorn uit zijn duim heeft gezogen. Tot een date kwam het niet omdat de zanger het huis niet kon vinden dat hij zocht. Maar volgens het OM is de auto van Saunders nergens op de route naar Apeldoorn door camera's gesignaleerd en blijkt ook uit telefoongegevens dat hij de bewuste reis die avond nooit heeft kunnen maken.