Nieuws/Entertainment
501771632
Entertainment

Instagramaccount Michael van der Plas in beslag genomen door FIOD

UPDATE - Het Instagram-account van realityster Michael van der Plas is in beslag genomen door de Belastingdienst. De ex-man van Samantha ’Barbie’ de Jong wordt verdacht van het verkopen van nep-merkkleding via het account en daarom is zijn account geblokkeerd door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD).

Een woordvoerder van de opsporingsdienst bevestigt berichtgeving van Shownieuws aan het ANP. „Het Instagram-account van Michael van der Plas is inderdaad in beslag genomen.” Van der Plas kan zelf niet meer bij zijn account en dus ook niets meer plaatsen.

Voor zover de woordvoerder weet, is het de eerste keer dat een Instagram-account in beslag is genomen. De woordvoerder kon geen uitspraken doen over wanneer Van der Plas weer bij zijn account kan.

De posts over de kleding die hij verkocht, zijn inmiddels verwijderd. Michael is zelf donderdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Later op de dag blijkt dat ook het account van Michaels vriendin Naomi is geblokkeerd door de FIOD. Bovendien zijn er vier verdachten opgepakt voor handel in nepmerken.