Nieuws/Entertainment
502262
Entertainment

Anouk Smulders showt voor Mart Visser

De 41-jarige presentatrice Anouk Smulders schitterde zaterdagavond op de catwalk van ontwerper Mart Visser.

Mart Visser presenteerde zaterdag zijn nieuwe haute couture wintercollectie in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Eva Jinek zat op de eerste rij. Anouk Smulders was een van zijn modellen. Mart vertelde eerder op NPO Radio 1 dat Anouk hem doet denken aan Robin Wright, de actrice die Claire Underwood speelt in de hitserie House of Cards. Mart liet zich tijdens het ontwerpen van de kleding door haar inspireren.

''House of Cards is een geweldige serie die ik een aantal maanden geleden met de rest van de wereld zag. En Robin Wright is als actrice echt een stijlicoon. Na het kijken van de serie liep ik op een partijtje een vrouw tegen het lijf die erop leek, qua lengte, met die billen in haar jurk en mooie schouders. Het bleek Anouk Smulders te zijn. Ik vroeg meteen of ze wat te doen had op 19 september", aldus Visser.

"Anouk is een vrouw die voor de volle 100 procent in dat beeld past met een prachtige maat 40 en 1,82 meter lengte. Het karakter moet het voor me maken. Mijn collectie gaat niet over maatje pink, niet over leeftijd, maar over lifestyle en hoe je dat kunt presenteren." Mart heeft het niet zo op dunne modellen. "Ik hou van rondingen. Van de twintig modellen zijn er drie moeder. De oudste is 45 jaar, de jongste zeventien. Leeftijd is niet interessant. Ik heb wel het karakter nodig om een vrouw mooier te maken."

Sinds zijn debuut in 1993 verschijnt er tweejaarlijks een nieuwe collectie van Mart Visser. Sinds 2003 is er voor de wat minder bedeelden een goed betaalbare prêt-a-porter collectie. Visser presenteerde zaterdag ook een nieuwe collectie schoenen voor de winter van 2015-2016 in zes warme kleuren.