Nieuws/Entertainment
503901085
Entertainment

Rob Stenders neemt afscheid van Platenbonanza: ’Het was een eer’

Rob Stenders

Rob Stenders

Rob Stenders heeft zijn laatste Stenders Platenbonanza op NPO Radio 2 achter de rug. De dj, die naar Radio Veronica overstapt, vond de uitzending van donderdag ’emotioneel geladen’ en bedankte zijn luisteraars voor hun steun en input de afgelopen jaren.

Rob Stenders

Rob Stenders

Stenders sloot de laatste aflevering van zijn middagprogramma af met een benefietconcert van Danny Vera. De zanger speelde een set van een uur, waarvan enkele nummers op de radio te horen waren, voor de ernstig zieke Vera uit Oekraïne. De aanleiding was een inzamelingsactie van muziekdocent en koorleider Marius Diepenhorst die vorige week in Stenders Platenbonanza vertelde over het 9-jarige meisje dat lijdt aan acute leukemie. Danny Vera luisterde mee en nam contact op met Stenders.

De teller stond donderdagmiddag na het benefiet op 21.000 euro. „Dank luisteraars voor de poen en de ongelooflijke hoeveelheid mooie suggesties en inspiratie”, zei Stenders na zijn laatste middagshow. „Zonder de mensen hadden we niet deze show kunnen maken. Het was een eer.”

Dinsdag werd bekend dat Stenders, sinds 2015 te horen op NPO Radio 2, overstapt naar Veronica. Daar gaat de dj De Bonanza presenteren en wordt hij zenderbaas. Vrijdagavond neemt hij definitief afscheid van Radio 2 als hij voor het laatst te horen is met One Night Stenders.