Nieuws/Entertainment
504564
Entertainment

'IVF nog zonder resultaat'

Tyra Banks (41) open over kinderwens

Tyra Banks wil graag kinderen. Het 41-jarige ex-model probeert al langer zwanger te worden. "Het is moeilijk als je ouder wordt", zegt Banks over in verwachting raken. "Het is niet iets dat zomaar kan gebeuren."

Tyra onderging IVF-behandelingen, tot nu toe zonder resultaat. "Ik heb moeilijke momenten gehad", zegt ze in een interview met People over de behandelingen. "Erg traumatische momenten." Toen Banks veertig jaar werd, was er maar een ding in haar leven waar ze niet gelukkig mee was. "Het niet hebben van kinderen. Ik voel de klok echt tikken."

Jarenlang schoof het model haar kinderwens op de lange baan. "Sinds mijn 24e zei ik elk jaar: binnen drie jaar word ik moeder." Vanwege haar drukke werk kwam het er echter niet van. "Ik ben erg ondernemend", vertelt Tyra, die onder meer presenteert, schrijft en tv-programma's produceert. "Ik bleef op zoek naar de tijd om een gezin te stichten."

Ondanks de tegenslagen blijft Banks hopen op een zwangerschap. Met haar vriend Erik Asla, met wie ze twee jaar samen is, hoopt ze meerdere kinderen te krijgen. "Ik wil niet slechts een kind, ik wil een nestje!"