Nieuws/Entertainment
504565
Entertainment

'Dronken Danny Froger moet boeten'

Danny Froger, die met drank op achter het stuur kroop, kan daar een flinke kater aan overhouden.

Het gedrag van Danny, de zoon van zanger Rene, gaat gevolgen hebben. "Er is sprake van een ernstig ongeval", zegt Koos Spee, voormalig verkeersofficier van justitie  tegen Shownieuws. Danny kan bijvoorbeeld een alcoholcursus opgelegd krijgen, of een boete of rijontzegging. "Het is nog maar de vraag hoe hoog het alcoholpromillage was."

Danny (27) sloeg  in de nacht van maandag op dinsdag op de A2 over de kop met zijn auto. De schade zal door de verzekering hoogstwaarschijnlijk niet worden vergoed. Hij biechtte aan zijn vader op dat hij enkele glaasjes bier had gedronken.

"Of het er nu één of vier zijn maakt mij niet uit. Met alcohol hoor je gewoon niet achter het stuur te gaan zitten. Laat je rijden of pak een taxi, klaar! Hij moet beter weten", zei Rene gisteren. "Hij heeft veel geluk gehad en ik ben dankbaar dat er geen andere mensen bij betrokken zijn. Nu maak ik me als vader zorgen om de gezondheid van mijn kind." De oudste zoon van de Topper ligt in het ziekenhuis in Utrecht met een zwaar gekneusde long en vijf gebroken ribben.