Nieuws/Entertainment
504629
Entertainment

'Tapes dreigende Ratelband bewerkt'

DORDRECHT - Eerst beweerde Emile Ratelband dat er geen tapes bestonden van bedreiging van zijn ex-vrouw, nu is het verweer dat die zouden zijn bewerkt.

Dat zegt Mark Nillesen, advocaat van de positiviteitsgoeroe. De vermeende bedreiging van Moon van Buuren door haar ex-man Emile Ratelband, is nooit goed te horen geweest.

Ratelband zou zijn ex in december 2013 tegen de schenen hebben geschopt en haar op haar hoofd hebben geslagen of gestompt. Ook zou hij de vrouw met wie hij in een vechtscheiding was verwikkeld, hebben bedreigd met de woorden: "Je denkt dat je van mij af bent, maar je komt niet van mij af. Je gaat eraan." Deze bedreiging is opgenomen door Ratelband's vrouw.

Zijn woorden waren volgens Ratelband's advocaat zo zacht gemompeld dat zijn ex ze niet gehoord zou hebben en aan Ratelband vroeg om ze te herhalen. Dat deed hij niet. Een schriftelijke uitwerking van de opnames is volgens Nillesen door het Openbaar Ministerie toegevoegd aan het dossier over de zaak, die donderdag in de rechtbank behandeld wordt.

Volgens de advocaat gaat het hier om 'vrije gedachten', niet om echte bedreigingen. "De woorden zijn opgepikt door de apparatuur en vervolgens bewerkt zodat ze wel verstaanbaar waren. Maar dat was in het echt niet zo."

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een geluidsopname is met daarop bedreigingen en dat die donderdag in de rechtszaal zal worden afgespeeld. Verder wil het OM inhoudelijk nog niet ingaan op de zaak. Privé bracht gisteren nog het bewijs, in de vorm van een geluidsopname, van de vrouwenafkeer van Ratelband.