Nieuws/Entertainment
505512
Entertainment

Dertien getuigen opgeroepen in zaak Dave Roelvink

In de strafzaak tegen Dave Roelvink worden in elk geval dertien getuigen opgeroepen, waaronder slachtoffer Melissa Pach. De advocaten van Dave en vier medeverdachten hebben daarom verzocht.

In de strafzaak zijn Dave Roelvink, Gijs S. (alias DJ Johnny500), zijn compagnon Jocelino de S., Mick van R. en Chaves C. als verdachten aangemerkt.

Het Openbaar Ministerie, dat de zaak 'Magnolia' heeft afgerond, verdenkt de 21-jarige zoon van Dries Roelvink en zijn companen primair van diefstal en subsidiair van heling. Daarnaast worden Roelvink en Jocelino de S. van het in het geniep maken en verspreiden van een seksfilmpje beschuldigd. De dertien getuigen moeten binnenkort voor de rechter-commissaris komen „in het belang van de waarheidsvinding.”

Uit de villa van de familie Pach in de kop van Noord-Holland werd voor tienduizenden euro’s sieraden en ondermeer een iPad geroofd. Dat gebeurde nadat dochter Melissa twee avonden gezelschap had gekregen van Dave en zijn gevolg. ’s Avonds en ’s nachts ontstond volgens getuigen een wilde seks- en drankorgie. Buren trokken bij de afwezige ouders aan de bel vanwege de geluidsoverlast.

De vader van Melissa is een vermogende franchisenemer van diverse McDonalds-restaurants. De gedupeerde familie heeft advocaat mr. Peter Plasman in de arm genomen om hun belangen te behartigen. Die zegt nog niet op de hoogte te zijn. „Er kan een flinke tijd zitten tussen de beslissing om Melissa te horen en het moment dat ze feitelijk wordt opgeroepen (dan weet ze pas dat ze getuige is).”

Advocaat mr. Yehudi Moszkowicz, die Gijs S. en zijn MC Jocelino de S. bijstaat, laat weten dat er mogelijk nog meer getuigen worden verhoord. „In ieder geval worden 13 mensen opgeroepen, maar ik heb bezwaar gemaakt tegen afwijzing van een aantal dus dat kan meer worden.”