Nieuws/Entertainment
506141
Entertainment

Rutger Hauer heeft recept voor de eeuwige jeugd

Is deze man 71!?

Hij was de jeune premier van het Nederlandse toneel toen hij in 1968 als Floris, samen met fakir Sindala, naar Slot Loevestein galoppeerde. Zijn ‘looks’ vielen tot in Hollywood op toen hij met MONIQUE VAN DE VEN in Turks fruit (1973) speelde en helemaal toen hij vier jaren later de titelrol vertolkte in Soldaat van Oranje. Het is allemaal lang geleden en inmiddels is RUTGER HAUER in de VS tientallen filmrollen verder. Maar dezer dagen, tijdens het Filmfestival van Venetië, bewijst de acteur nog maar eens dat hij bijzonder mooie genen heeft…

De 71-jarige filmster ziet eruit als een jonge God als hij bij het Palazzo del Cinema arriveert voor de première van 11 minutes, een thriller van de Poolse regisseur JERZY SKOLIMOWSKI. Terwijl andere genodigden zich strak in pak bij het theater meldden, viel de Nederlandse Hollywoodster op door zijn casual maar bovenal jeugdige look: knalgele jas, jeans, sneakers, hippe spiegelzonnebril en gebronsde huid.

Dit is echter ook wel eens anders geweest; op foto’s van nog geen anderhalf jaar geleden zag Hauer er grauw, moe en afgetobd uit. Maar intussen lijkt hij aan een tweede jeugd te zijn begonnen. De acteur behoort al jarenlang tot de vaste genodigden op het Venetiaanse filmfestival, waar in 2007 ook de definitieve versie van ’zijn’ cultfilm Blade runner, The final cut in première ging. Hauer brak met de Blade runner-versie uit 1982 door in de VS.

De hoofdrolspeler ziet er nu dus fantastischer uit dan ooit. Misschien dat hij zich nu zo opgedoft en afgestoft heeft voor een rol in het vierde deel van The expendables, de actiefilms van SYLVESTER STALLONE waarin ook ARNOLD SCHWARZENEGGER en JASON STATHAM spelen? Want hoewel niet bevestigd gaat het gerucht dat Hauer een rol in de kaskraker voor zijn rekening zal nemen.