Entertainment/Gossip
506357349
Gossip

Amber Heard: ’Niemand zei iets, niemand deed iets’

Amber Heard heeft donderdag in de rechtbank weer verschillende voorbeelden gegeven van vermeend gewelddadig gedrag van haar ex-man Johnny Depp. De actrice vertelde onder meer dat de acteur agressief werd omdat hij jaloers was toen ze in 2014 samen met James Franco een film aan het opnemen was.

Heard is deze week voor het eerst als getuige verhoord in de zaak die Depp tegen haar heeft aangespannen wegens smaad omdat ze hem beschuldigt van mishandeling. De acteur ontkent dit en zegt dat juist zijn ex, met wie hij van 2015 tot en met 2017 getrouwd was, agressief was.

Woensdag somde een emotionele Heard in de rechtbank in Fairfax in de staat Virginia al meerdere incidenten op van vermeende mishandeling. Een dag later ging de actrice daarmee door en vertelde ze onder meer hoe Depp gewelddadig werd aan boord van een vliegtuig omdat hij jaloers zou zijn dat ze met James Franco aan het werk was. Depp zou denken dat de twee een affaire hadden.

Ijsblokjes

Volgens Heard viel haar ex haar aan in het vliegtuig en was zijn team daar getuige van. Depp zou ijsblokjes en meerdere voorwerpen naar haar hebben gegooid, haar hebben geschopt en in het gezicht hebben geslagen. „Niemand zei iets, niemand deed iets”, zei Heard in tranen. Depp haalde dezelfde ruzie ook aan toen hij twee weken geleden zelf plaatsnam in de getuigenbank. Volgens hem begon de actrice de woordenwisseling en sloot hij zich op in de wc omdat ze volgens hem maar bleef doorgaan.

Donderdag is de voorlopig laatste dag van de rechtszaak, die op 11 april begon. De zaak gaat op 16 mei verder vanwege een pauze van de rechtbank. Dan wordt Heard verhoord door de advocaten van Depp.

Depp stapte naar de rechter vanwege Heards artikel in The Washington Post uit 2018, waarin ze schreef een overlever te zijn van huiselijk geweld. Ze noemde zijn naam niet, maar het was duidelijk dat ze duidde op Depp en hij liep daardoor filmrollen mis. De acteur eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar.