Nieuws/Entertainment
507369
Entertainment

Jessie Jazz Vuijk is Miss Nederland 2015

HILVERSUM - De 20-jarige Jessie Jazz Vuijk uit Amsterdam is maandagavond in Hilversum uitgeroepen tot Miss Nederland 2015.

De achtkoppige jury, waar ook Albert Verlinde deel van uitmaakte, vond Jessie het mooist van de 12 deelneemsters tussen de 18 en 24 jaar oud. De presentatie was in handen van Kim Kötter en Carolina Duijkhuizen.

Ze zal haar naam een jaar lang verbinden aan Hulphond Nederland (zie foto's). Voor dit goede doel zamelden de meisjes eerder al geld in, door te collecteren en door verjaardagskalenders te verkopen.

Via Facebook liet ze zondagnacht rond één uur weten dat ze niet kon slapen en stuurde ze haar vrienden en fans een videoboodschap vanuit haar bed.

Dat betekent dat ze dit jaar nog naar China mag afreizen voor de Miss Universe verkiezing. De blondine schrijft over zichzelf dat ze het erg naar haar zin heeft in Amsterdam en dat ze het gevoel heeft dat de stad haar in korte tijd volwassen heeft gemaakt.

Na haar middelbare schooltijd begon haar internationale modellencarrière. Op haar zeventiende verhuisde ze al drie maanden naar Istanbul voor modellenwerk en deed daar veel ervaring op. Ze vindt de Miss Nederland verkiezing 'méér dan een beauty contest'. Volgens Jessie zal een miss ook op andere gebieden een visitekaartje voor een land moeten zijn.