Nieuws/Entertainment
507706
Entertainment

Na ongeluk op Mykonos zwaargewond overgebracht naar Athene

Gordon voor dood achtergelaten

Het heeft weinig gescheeld of de Nederlandse showbizz was deze ochtend in rouw geweest om een van zijn grootste sterren: GORDON. De zanger en presentator werd op Mykonos aangereden door een auto en voor dood achtergelaten op een donkere weg. In het ziekenhuis in Athene komt langzaam het besef dat een en ander weleens heel anders had kunnen aflopen…

GORDON HEUCKEROTH (47) kan zich helemaal niets meer herinneren van het ernstige verkeersongeluk dat hem op de eerste dag van zijn vakantie op het Griekse eiland Mykonos overkwam. Na een etentje met vrienden, lopend naar zijn luxe hotel net buiten Mykonos-Stad, werd hij van achter aangereden door een auto. De klap moet enorm geweest zijn. Gordon liep zes gebroken ribben, een gebroken schouderblad en een gebroken sleutelbeen op. Waarschijnlijk zonder zich om zijn slachtoffer te bekommeren is de nog steeds onbekende automobilist doorgereden, de Nederlander buiten bewustzijn achterlatend. Gordon weet niet hoelang hij op die donkere weg, buiten kennis, op straat gelegen heeft. Ook weet hij niet hoe hij in het ziekenhuis terechtgekomen is. Zijn eerste herinnering is dat hij bijkwam in de traumakamer van het ziekenhuis…

Hoe ernstig de situatie zich liet aanzien, blijkt wel uit het feit dat hij vanaf het exclusieve vakantie-eiland is overgebracht naar het vasteland. Met een ambulancevliegtuig is hij overgebracht naar de hoofdstad Athene, waar hij nu ligt bij te komen van alle dramatische gebeurtenissen op, nota bene, de eerste dag van de vakantie waar hij zich zo op had verheugd.

Gevolgen

In zijn ziekenhuiskamer, waar hij in de loop van vandaag bezoek krijgt van enkele vrienden en familieleden die zich gisteren al naar Athene probeerden te spoeden, komt ondanks alle pijn langzaam het besef dat hij heel veel geluk heeft gehad. Behandelend artsen maakten hem gisteren duidelijk dat dit ongeluk, net als zovele op de donkere en kronkelige weggetjes op het eiland, heel anders en zelfs fataal had kunnen aflopen.

„U heeft een engeltje op uw schouder gehad”, vertelde een van de artsen hem, waarop Gordon – van de eerste schrik bekomen – alweer zou hebben gezegd: „Wil dat engeltje dan nu op mijn andere schouder gaan zitten? Deze doet namelijk nogal pijn!”

De gevolgen van het ongeluk laten zich op dit moment nog niet volledig inschatten. Terwijl de politie ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek heeft verricht, in de hoop de dader toch nog te kunnen achterhalen, wordt al wel duidelijk dat de zanger en presentator zeker een maand of twee ’uit de running’ zal zijn. Programma’s die hij zou maken met GERARD JOLING lopen zeker een aanzienlijke vertraging op en dat geldt ook voor een muziekprogramma en een nieuw format dat hij voor RTL 4 zou gaan ontwikkelen.

Zegeningen

Naast al deze werkzaamheden was Gordon de laatste tijd druk met de opening van zijn tweede zaak Blushing, recht tegenover het deze week net heropende Van Gogh Museum in Amsterdam. Tegen vrienden had hij gezegd: „Als de zaak eenmaal open is, kan ik precies een weekje weg voordat alle opnamen gaan beginnen.”

Maar dat is voor Gordon dus een ’opname’ in een andere betekenis van het woord geworden. Het zal nog even duren voordat hij het ziekenhuis mag verlaten, bovendien durven artsen hem nu nog geen toestemming te geven naar huis te vliegen. Met zoveel gebroken botten in zijn bovenlichaam zouden de verschillen in luchtdruk en de bewegingen van het vliegtuig hem, zelfs liggend, ondraaglijke pijnen kunnen opleveren.

In zijn ziekenhuisbed telt Gordon voorlopig zijn zegeningen. Het besef dat hij er zomaar niet meer geweest zou kunnen zijn, dringt slechts langzaam tot hem door. Vooral het feit dat hij een heel stuk niet meer weet en de gedachte dat hij zomaar aan zijn lot werd overgelaten door het ’tuig’ dat hem aanreed en daarna wegvluchtte, maakt hem zowel boos als verdrietig.

Onverteerbaar

Op dat weggetje werd hij immers voor dood achtergelaten en het moet op z’n minst kostbare minuten hebben geduurd eer iemand wel stopte en een ambulance belde. Tegenover vrienden noemde Gordon dat vanuit zijn ziekenhuisbed in Athene: „Onverteerbaar.”

„Zelf had hij na dat etentje zijn gehuurde scooter laten staan en was hij dus naar zijn hotel gaan lópen”, weet een insider, die pas later hoorde van het ongeluk dat zich in de nacht van vrijdag op zaterdag op Gordons favoriete vakantie-eiland heeft voorgedaan en dat hij, wonder bij wonder, overleefde.

De politie op Mykonos wist gisteravond nog niets te vertellen over de vorderingen van het onderzoek. Het drukke vakantieseizoen is er deze maand nog in volle gang. Vaste vakantiegangers naar Mykonos, wat vanwege de exorbitante prijzen in de horeca wel het Saint-Tropez van Griekenland wordt genoemd, hebben niet een al te hoge pet op van de plaatselijke gendarme.