Nieuws/Entertainment
507781
Entertainment

BN'ers wagen sprong in het diepe voor ALS

FOTO'S - Onder de duizenden mensen die zondag door de Amsterdamse grachten zwemmen om geld en aandacht te vragen voor de ziekte ALS, bevinden zich ook een hoop bekende Nederlanders.

Mariska Bauer trainde zelfs op vakantie om zondag tijdens de Amsterdam City Swim goed voor de dag te komen. Zij twijfelde geen moment om zich aan te melden voor deelname aangezien een tante van Frans drie maanden na haar diagnose overleed aan de spierziekte.

Professionele zwemmers Pieter van den Hoogenband en Maarten van der Weijden doken ook de koude Amsterdamse grachten in, waar door de heftige regenval van de afgelopen dagen ook rioolwater in terecht is gekomen. Toch bleven ze positief: "Mooie dag om een stukkie te zwemmen", liet Pieter weten en daar sluit Maarten zich bij aan. Ook Sophie Hilbrand, Jan Joost van Gangelen en GTST-ster Ruud Feltkamp zullen een sprong in het diepe wagen. "Vroeger zwom ik in de Volga maar vanmiddag in de Amsterdamse grachten", kondigde danseres Euvgenia Parakhina haar deelname aan.

De eerste twee zwemmers die met een rat tussen de tanden over de finish komen, kunnen rekenen op een biertje van Beau van Erven Dorens. Naast de deelnemende sterren steekt ook bekend Nederland de zwemmers, vanaf de kant, een hard onder de Ranomi Kromowidjojo wenst de deelnemers veel succes.

Vele grote namen gingen hen al voor zoals Koningin Máxima, prinses Laurentien en ook Britt Dekker dook de grachten in voor ALS. Voor de vierde keer verzamelen zondag ongeveer 2500 zwemmers bij de Amsterdamse grachten om twee kilometer te zwemmen om geld op de halen voor onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte. Al voor de zwempartij van start gaat zit er ruim 1,5 miljoen euro in de pot.

UPDATE: Inmiddels zijn ervaren zwemmers Pieter van den Hoogenband en Maarten van der Weijden samen over de finish gezwommen. De eerste plaats was al vergeven, maar de Olympisch kampioenen kwamen vol trots het ijskoude water uit. Ook Mariska Bauer legde de twee kilometer af en echtgenoot Frans en hun twee zoons konden hun trots niet verbergen.