Nieuws/Entertainment
507812
Entertainment

Martine Bijl absoluut geen keukenprinses

Presentatrice van Heel Holland Bakt Martine Bijl heeft niets opgestoken van het bakprogramma. "Persoonlijk vind ik het zonde van mijn tijd. Ik sta liever in de tuin."

Martine Bijl is vanaf zondag weer te zien in een nieuw seizoen van Heel Holland bakt. Aan het AD vertelt de presentatrice dat ze hier naar uitkijkt, maar ook dat ze niet per se op tv hoeft. "Ik ben een chronische nee-zegger."

Alleen voor Sesamstraat maakt Martine binnenkort een uitzondering, zo vertelt ze. "Ik ga erin als mezelf. Onzettend leuk. En verder? De aanbiedingen ploffen niet bij bosjes op mijn deurmat en dat hoeft ook niet."

Martine bekent ook dat ze lichtelijk nerveus is voor de start van het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt. "Hoewel: we hebben weer zulke leuke, lieve kandidaten. Dan kan het eigenlijk niet meer mis gaan." Vorig jaar trok HHB week op week goede kijkcijfers, maar volgens Martine zijn er ook mensen die het programma vreselijk vinden. "Daarom laat ik Twitter en Facebook aan mij voorbij gaan. Want ik vind het enorm naar als daar iets lelijks op staat."

Of Martine zelf overigens wat heeft opgestoken van het bakprogramma? "Nee, helemaal niets", zegt ze eerlijk. "Persoonlijk vind ik het zonde van mijn tijd. Ik sta liever in de tuin, maar ben wel een stille bewonderaar van mensen die het wel kunnen."