Nieuws/Entertainment
507997584
Entertainment

Ryan Babel komt met debuutalbum: 'Wil mijn verhaal vertellen'

Voetballer Ryan Babel brengt binnenkort zijn debuutalbum als rapper uit. „Het gaat om een autobiografisch verhaal”, vertelt hij aan het ANP vanuit Istanbul, waar hij speelt voor Galatasaray.

Op het nieuwe rapalbum wil de 34-jarige Amsterdammer zijn levensverhaal kwijt. „Het gaat over hoe ik opgroeide en het verloop van mijn voetbalcarrière, maar ook over de ups en downs in het leven en hoe ik mij heb herpakt”, aldus de Oranje-international, die in het verleden onder meer voor Ajax en Liverpool speelde.

Het idee om zijn levensverhaal door middel van muziek te vertellen is deels geïnspireerd op een verzoek van een paar journalisten. „Zij benaderden mij vorig jaar, toen ik onder contract stond bij Ajax, om een autobiografie te maken. Een boek dus. Maar ik ben nog niet klaar als voetballer, dus dat weigerde ik toen. Maar het inspireerde mij wel om deze muziek te maken”, zegt Ryan, die rapper Jay-Z voor dit album als een van zijn grootste inspiratiebronnen ziet.

Meer tijd door coronacrisis

Door de coronacrisis werd de Nederlandse competitie vorig jaar een tijd stilgelegd. De vrije tijd die daardoor ontstond gebruikte Babel om de studio in te duiken. „Toen had ik plotseling tijd over. Los van een rondje door het bos rennen of een boek lezen was er weinig te doen”, vertelt de voetballer. „Ik kon me dus volledig concentreren op mijn muziek.”

Babel denkt nog niet aan stoppen als voetballer, maar wil na zijn voetbalpensioen misschien wel verder in de muziek. Hoe dat er precies uit komt te zien weet hij nog niet precies.

Acht nummers

Het is nog onduidelijk wanneer zijn debuutalbum uitkomt. „Mogelijk rond augustus. We moeten even goed kijken wat handig is, met name met oog op het EK voetbal. Mensen moeten niet denken dat ik me in de voorbereiding daarop alleen maar met muziek bezig houd”, aldus de 69-voudig international.

De nieuwe plaat telt in totaal acht nummers. De eerste, Young Champ, wordt vrijdag uitgebracht. Op het album staan ook samenwerkingen met artiesten als Adje en Cho.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo