Nieuws/Entertainment
508571
Entertainment

Noodkreet Waldemar Torenstra

VIDEO - Waldemar Torenstra is voor opnames in Griekenland en is zeer onder de indruk van de vluchtelingenstroom die aankomt op het eiland Lesbos.

De acteur deelt zijn schok in een video. "Je ziet alleen maar huilende moeders met kleine kinderen", laat hij geschrokken weten terwijl hij tussen kapotte boten staat. "Je moet gewoon, Europa moet hier iets aan doen", is zijn boodschap.

Waldemar Torenstra is niet de enige BN'er die vindt dat er iets moet gebeuren in de crisissituatie. Een enorme groep BN'ers, waaronder zijn partner Sophie Hilbrand, roepen massaal op de krachten te bundelen en plaatsten donderdag een oproep in de Telegraaf.

Onder meer Linda de Mol, Humberto Tan, Wendy van Dijk, Chantal Janzen, Paul de Leeuw, Katja Schuurman en Sophie Hilbrand breken hun hoofd over de vraag: 'Wat kunnen we doen?'.

In de advertentie valt het volgende te lezen: "De werkelijkheid gaat ons voorstellingsvermogen te boven. Maar we willen ons in ieder geval niet neerleggen bij passiviteit. Laten we vanuit samenleving en politiek samen optrekken. Laten we niet langer stil zijn maar alle wijsheid en compassie inzetten voor het bedenken van menswaardige oplossingen. Op ons mag een beroep worden gedaan.''

De veelzijdige groep bestaat uit bekende presentatoren, acteurs, artiesten, schrijvers, maar ook sporters, zoals Fatima Moreiro de Melo en Sven Kramer, steunen het initiatief. Bovendien hebben (oud)bestuurders Gerdi Verbeet, Job Cohen, Onno Hoes zich bij de groep gevoegd die oproept tot wijsheid en compassie.