Nieuws/Entertainment
508644
Entertainment

Karlie Kloss weer in de schoolbanken

FOTO - Topmodel Karlie Kloss is een nieuwe weg in geslagen en is gestart met haar leven als student. Toch ging dat niet zonder slag of stoot.

Ondanks dat het model al jaren de catwalks van grote modemerken siert, kampt ook zij met onzekerheid. "Ben in jaren niet zo nerveus geweest", schrijft ze over haar eerste dag op de Universiteit van New York.

In een video op haar YouTubekanaal sprak ze eerder deze week over zelfvertrouwen. Niet alleen voor modeshows, ook voor haar nieuwe studie zijn er zenuwen, biechtte ze op. "Het enige dat ik kan doen is mijn best door te focussen en goed voor te bereiden. Dan komt het wel goed."

Onderwijs is belangrijk voor het model; vorig jaar verlootte ze studiebeurzen onder tienermeiden die software willen leren programmeren. Nu apps en internet zo'n grote rol spelen in de samenleving moeten vrouwen daar ook een rol in spelen, stelde Kloss toen.

"Ik denk dat het cruciaal is dat jonge vrouwen op zo jong mogelijke leeftijd programmeertaal leren om er zeker van te zijn dat we een stem hebben en deel uitmaken van hoe de wereld eruit ziet."