Nieuws/Entertainment
508908273
Entertainment

Actrice Yootha Wong-Loi-Sing wint Amerikaanse filmprijs

Yootha Wong-Loi-Sing

Yootha Wong-Loi-Sing

De Nederlandse actrice Yootha Wong-Loi-Sing heeft een Amerikaanse acteerprijs gewonnen. Zij werd bekroond met de Speciale Juryprijs van het festival SXSW voor haar hoofdrol in de Engelstalige film Really Love. Wong-Loi-Sing deelt de prijs met de mannelijke hoofdrolspeler Kofi Siriboe.

Yootha Wong-Loi-Sing

Yootha Wong-Loi-Sing

De organisatie maakte de winnaars van de grote prijzen dinsdag online bekend. Het festival werd afgelast vanwege de coronapandemie, maar de jury overlegde wel over een aantal prijzen. SXSW dat jaarlijks plaatsvindt in Austin, Texas geldt na Sundance als het belangrijkste Amerikaanse festival waar nieuwe kleinere films zich kunnen presenteren.

Het is de tweede Amerikaanse rol voor Yootha Wong-Loi-Sing in korte tijd. Zij speelde ook in Love Is, een dramaserie over een succesvol koppel dat hun carrières met het gezinsleven probeert te combineren.

De in Rotterdam geboren actrice brak in 2013 door met haar rol in de speelfilm Hoe duur was de suiker. Hiervoor ontving zij een Gouden Kalf-nominatie. Daarna was Wong-Loi-Sing onder meer te zien in Mannenharten 2, The Paradise Suite en Sneekweek.