Nieuws/Entertainment
51055
Entertainment

Carrièreswitch voor Belgische popsensatie

Stromae heft zichzelf op

Ineens was hij daar, PAUL VAN HAVER uit Etterbeek. Als STROMAE scoorde hij in 2009 een wereldhit met Alors on Dance, later volgden klassiekers als Papaoutai en het meer dan schitterende Formidable. Maar zo snel als hij kwam, zo stil is het inmiddels rond de Belgisch-Rwandese popsensatie. Nieuw werk is voorlopig uitgesloten, Stromae stopt ermee en gaat de mode in.

Eenendertig is het multitalent pas, maar al zo succesvol. Van zijn albums werden vele miljoenen verkocht, hij trok door heel Europa volle zalen en trad op op Pinkpop en Rock Werchter. Bizar dat Stromae slechts twee albums maakte, maar desondanks toch een enorme status verwierf binnen de internationale muziekscene.

Een extreem getalenteerd creatief multitalent dus, dat het het laatste jaar bovendien al opvallend rustig aan doet. Zijn laatste twitterbericht dateert van ruim dertien maanden geleden. Dit weekeinde onthult hij in de Waalse krant Le Soir dat zijn fans het bovendien vooralsnog mogen doen met die twee platen die hij maakte. Van Haver gaat de mode in, samen met zijn vrouw CORALIE BARBIER.

Met haar trouwde hij in het diepste geheim in december 2015. Niemand, behalve de honderdtachtig genodigden, was op de hoogte van hun huwelijk. Het nieuws lekte een paar dagen later uit. Dat Van Haver - die daarvoor een relatie had met Miss België TATIANA SILVA - zijn bruiloft intiem wilde houden, was overigens te verwachten.

,,In al mijn liefdesrelaties ben ik altijd heel discreet geweest. Iedereen heeft zijn ’jardin secret’, iedereen heeft dingen die hij voor zichzelf wil houden. Of mijn vriendin nu bekend is of niet, ik zal daar nooit meer informatie over geven’’, zei hij al eens in 2013.

Coralie was jarenlang de styliste van Stromae. Zíj was het die zijn dandy-achtige stijl van hoedjes, overhemden en vlinderstrik bedacht. Samen begonnen ze modelabel Mosaert, waar hij de komende tijd nu al zijn tijd in zal stoppen. ,,Er is geen uitgestippeld carrièreplan, maar we willen met Mosaert wel een boodschap uitdragen. In Europa wordt zo’n keuze vaak gezien als rebels, maar in de VS is het de normaalste zaak van de wereld om je eigen ding te doen. Er is geen taboe, we zien wel waar we uitkomen.’’

Wat rest zijn kinderen, die er wat hem betreft van zullen komen. ,,Ik denk steeds vaker aan het plaatje papa-mama-kinderen. Het is iets wat regelmatig terugkeert bij mij.’’

Ook adoptie wordt niet uitgesloten door zijn fans. In zijn hit Formidable zingt hij immers dat hij geen kinderen kan krijgen. Maar net als dat alles geheimzinnig is in het leven van Stromae, is het ook maar de vraag hoe autobiografisch die wereldhit eigenlijk is.