Entertainment/Gossip
512712123
Gossip

Koen Kardashian open over verslaving: ’Bij de koffie snoof ik al’

Toen Koen Kardashian vanwege een seksschandaal niet bij de kliniek terecht kon waar hij begin 2021 zou afkicken, wilde de televisiepersoonlijkheid het op eigen houtje proberen. Maar dat werd ’de zwarte bladzij’ uit zijn leven, vertelt hij aan Linda Meiden.

Zijn verslaving werd sinsdien alleen maar erger en hij begon thuis te gebruiken. „’s Ochtends bij mijn koffie snoof ik al. Vijf gram per dag, dat is veel. Ik sliep niet, was altijd wakker.” Toch ontkende Koen dat hij een probleem had. Tot het in de daaropvolgende maanden echt uit de hand liep, vertelt hij in het vraaggesprek. „Al mijn afspraken zei ik af, ik zag niemand meer. Mijn ogen stonden op spookstand. (...) Ik raakte geïsoleerd en werd steeds eenzamer.”

Op het moment dat hij alleen nog maar bezig was met snuiven, vroeg hij in juli om hulp bij zijn goede vriendin, tv-presentator Anna Nooshin. Die vloog meteen van Capri naar Amsterdam en bracht hem naar zijn ouders, om daarna een afkickkliniek in Zuid-Afrika voor hem te regelen. Achteraf ziet hij in dat hij al tien jaar een probleem had. „Ik noemde het zelf chic een ‘doseringsprobleem’, maar ik was gewoon tyfusverslaafd. Aan cocaïne, maar eigenlijk aan alles wat er was, bij gebrek aan beter.”

Zijn (jeugd)trauma’s - gepest zijn als kind, seksueel misbruik, beroving - kwamen in de behandeling aan de orde. Hoewel dat behoorlijk intensief was, noemt Koen het afkickproces ’het mooiste cadeau dat ik aan mezelf gegeven heb - daar kan geen Birkin-tas tegenop’.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop