Nieuws/Entertainment
512762855
Entertainment

Nike schikt met Lil Nas X over satanschoenen

Nike en MSCHF Product Studio, de maker van de veelbesproken Satan Shoes van rapper Lil Nas X, hebben een schikking getroffen over de sneakers. De al 666 verkochte paren moeten door MSCHF worden teruggekocht, melden Amerikaanse media. Eerder werd al bepaald dat de schoenen uit de handel moeten worden gehaald.

Nike was naar de rechter gestapt omdat voor de sneakers van Lil Nas X, die vorige maand werden uitgebracht vanwege de nieuwe single van de rapper, bestaande Nike Air Max zijn beschilderd. Het sportmerk vond dat een inbreuk op zijn handelsmerk.

De sneakers van Lil Nas X, vooral bekend van zijn hit Old Town Road, zorgen voor ophef op social media vanwege verwijzingen naar de duivel. Zo zit er in de zool een druppel menselijk bloed en staat er onder meer een Bijbeltekst over Satan op de schoen geborduurd.

Omdat voor de sneakers een bestaand model van Nike is bewerkt, kreeg ook het sportmerk de nodige kritiek. Nike liet meteen weten niets met de sneakers te maken te hebben en ondernam stappen.