Nieuws/Entertainment
515227168
Entertainment

Fouten gemaakt bij dodelijk ongeluk Deadpool 2

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

Filmstudio 20th Century Fox heeft verschillende veiligheidsvoorschriften overtreden op de set van de film Deadpool 2. Dat concludeert een commissie in een rapport dat woensdag is uitgekomen. Het onderzoek werd ingesteld na een ernstig ongeval op de set van de film in 2017. Stuntvrouw Joi Harris kwam daarbij om.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

In het rapport wijst de Canadese organisatie WorksSafe BC op een aantal punten waarbij Fox in de fout is gegaan tijdens de opnames van de film in Vancouver. Zo zouden er geen afzettingen zijn geplaatst rond de stunt van Harris, die de controle over een motor die ze reed verloor en daardoor tegen een gebouw crashte. Ook zou de studio het niet mogen hebben toestaan dat de stuntvrouw geen helm droeg. Volgens de commissie heeft Fox het gevaar van de stunt niet goed ingeschat en schortte het ook aan de voorbereiding die de studio Harris gaf.

De studio reageerde later woensdag: „Veiligheid is onze hoogste prioriteit, en alhoewel we het niet met alles uit het rapport eens zijn, hebben we meteen na dit tragische ongeval onze veiligheidsprotocollen herzien en nieuwe procedures ingesteld”, aldus een woordvoerder tegenover The Wrap.

Fox en de nabestaanden van Harris kwamen afgelopen april tot een overeenkomst over een schadevergoeding. Details werden daarbij niet bekendgemaakt.