Nieuws/Entertainment
518698276
Entertainment

Jury krijgt naaktfoto’s Weinstein te zien

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

De jury in de verkrachtingszaak tegen Harvey Weinstein heeft dinsdag naaktfoto’s van de filmproducent te zien gekregen als bewijsmateriaal. De beelden werden niet vertoond aan de rest van de rechtszaal en worden niet opgenomen in de archieven van de zaak.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Een van de getuigen, Jessica Mann, beschreef eerder dat de genitaliën van Weinstein mismaakt zijn waardoor zij het idee kreeg dat hij interseksueel was. Volgens Deadline kozen zowel de aanklagers als de verdediging, die bezwaar had gemaakt tegen het tonen van de foto’s, ervoor de beelden niet hardop te beschrijven.

Eerder op de dag ondervroeg het juridische team van Weinstein Mann opnieuw, nadat het vermeende slachtoffer van de producent haar getuigenis maandag had moeten staken wegens een paniekaanval. De actrice beschuldigt Weinstein ervan haar twee keer te hebben verkracht tijdens hun relatie, die verder wel met wederzijdse instemming plaatshad.

De verdediging liet onder meer een opname horen van een gesprek dat Mann had met een helderziende, waarin ze verklaart dat Weinstein probeert haar grenzen over te gaan, maar dat ze dat niet toelaat. Ook kwam een e-mail uit 2014 ter sprake waarin ze aan een vriendin laat weten dat ze haar vriend Eddie tijdens ruzies soms wil laten weten dat ze het doet met een ’superrijke Hollywoodproducer die je kapot kan maken’.