Nieuws/Entertainment
52363975
Entertainment

Prins Charles (71) uit zelfisolatie en in goede gezondheid

Prins Charles hoeft niet langer in afzondering te zitten. Nadat bij hem vorige week een besmetting met het coronavirus was geconstateerd, kwam maandag het bericht uit Clarence House dat de Britse troonopvolger uit zijn zelfgekozen isolatie komt. Dat doet de 71-jarige Charles na consultatie van zijn arts.

De prins van Wales verblijft momenteel in Schotland, waar hij op zijn residentie Birkhall in zelfisolatie zat. Vanuit daar blijft Charles werken, liet hij eerder al weten. Ook zijn vrouw Camilla (72) is getest, zij bleek niet besmet te zijn. Zij zondert zich, volgens de regels van de Britse overheid, nog wel af. In het Verenigd Koninkrijk moeten met corona besmette mensen zich zeven dagen afzonderen en wie geen symptomen heeft, moet dat veertien dagen doen. Charles en Camilla zouden enkel via de gesloten slaapkamerdeur met elkaar communiceren.

Hoe Charles het coronavirus heeft opgelopen, is niet bekend. Volgens Clarence House is onmogelijk na te gaan hoe de Britse troonopvolger ziek is geworden. Media suggereerden al snel dat prins Albert II van Monaco, die het longvirus ook onder de leden heeft, Charles heeft besmet. Beide prinsen waren eerder deze maand bij een bijeenkomst van WaterAid in Londen. „We hebben elkaar vanaf afstand gegroet, maar nooit de handen geschud”, verweerde Albert zich vorige week. „Ik denk niet dat ik ervan beschuldigd kan worden dat ik hem heb besmet.”

Goede gezondheid

Buckingham Palace heeft eerder gezegd dat koningin Elizabeth, die op 19 maart Londen verliet voor Windsor Castle, samen met haar 98-jarige echtgenoot, Philip, in goede gezondheid verkeert.