Nieuws/Entertainment
526106148
Entertainment

Henkjan Smits gefrustreerd: Mensen denken dat ik onaardig ben

Henkjan Smits.

Henkjan Smits.

Hoewel Henkjan Smits jaren geleden voor het laatst plaatsnam achter de jurydesk van Idols wordt hij nog altijd met de talentenjacht geconfronteerd. De presentator en radio-dj maakt geregeld mee dat mensen door het programma denken dat hij niet aardig is.

Henkjan Smits.

Henkjan Smits.

„Daar heb ik heel erg last van. Ik wind me daar heel erg over op omdat het een machteloos ding is. En ik merk dat het mij werk kost”, zegt Henkjan in de podcast-serie 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. De oud-juryvoorzitter geeft naast zijn werk voor de radio ook bedrijfstrainingen en lezingen aan bedrijven. „En ik hoor steeds vaker ’oh nee die Henkjan Smits...’ en dat hoor je dan via via, dat de directie zo reageert. Dat was 2002!”

Spijt van wat hij heeft gezegd in de talentenjacht heeft Henkjan niet. „Ik neem niks terug van wat ik daar heb gedaan, op een paar uitzonderingen die de regel bevestigen na, en ik ben heel blij dat ik het heb gedaan.” Toch zit hij bij de radio meer op zijn plek dan bij televisie. „Ik ben een enorm gevoelsmens. Daarom vind ik radio leuker dan tv. Ik heb het idee, na 10 jaar tv te hebben gedaan, dat radio een mindere slangenkuil is. Veiliger. Slangen zijn er altijd.”