Entertainment/Sterren
526244653
Sterren

Whoopi Goldberg weg van Twitter: Musk maakt er een puinhoop van

Whoopi Goldberg is helemaal klaar met Twitter en de nieuwe eigenaar Elon Musk. In haar talkshow The View vertelde de actrice en presentatrice dat ze weggaat bij het sociale medium omdat Musk er volgens haar ’een puinhoop’ van maakt.

„Ik stop ermee, omdat het een puinhoop is”, zei ze doelende op het personeelsbeleid van Musk en zijn voornemen om gebruikers te laten betalen als ze een geverifieerd account willen, het zogenaamde blauwe vinkje. Ook het feit dat Musk het voornemen heeft om enkele geblokkeerde accounts weer toegang tot het sociale medium te geven staat haar tegen. Ze vindt dat je niet alles onder vrijheid van meningsuiting kunt scharen. „Sommige meningen hebben niets met vrije meningsuiting te maken. Dat is het probleem van nu.”

Goldberg kreeg bijval van de andere presentatoren. Zo verwees Ana Navarro naar de wetgeving van de Europese Unie die in het leven is geroepen om desinformatie de kop in te drukken. Platformen als Twitter en Facebook moeten daaraan meewerken volgens haar. „Ik denk dat het tijd is dat de Amerikaanse regering hiernaar gaat kijken, zodat social media gereguleerd wordt zoals radio en tv”, zei ze.

„Maar het is mijn probleem niet meer”, vatte Goldberg haar mening over Twitter samen. „Want ik ben weg.”